Echocentrum Espérance

Corona maatregelen

Met ingang van 26 juni 2021 is het dragen van een mondkapje in de wachtkamer van onze praktijk niet meer verplicht. Echter tijdens de echo ben je gedurende langere tijd binnen de 1,5 meter en vragen we jou en je partner nog wel een mondkapje te dragen. Gelieve daar rekening mee te houden en een mondkapje mee te nemen.

Voorlopig mag je alleen je partner of een huisgenoot (geen kinderen) meenemen naar de echo en dus geen begeleider die niet bij jou in huis woont. We rekenen hierbij op jouw medewerking om te voorkomen dat je straks alleen moet komen zoals tijdens de eerste lockdown het geval was.

We verzoeken je vriendelijk om onderstaande goed door te lezen.

Heb jij of je partner één of meer van de volgende klachten:

  • Hoestklachten
  • Temperatuur >38 graden
  • Kortademigheid
  • Griepachtige klachten zoals spierpijn, keelpijn, hoofdpijn, extreme vermoeidheid, pijn achter de ogen
  • Neusverkoudheid, niezen
  • Verlies van reuk en/of smaak
  • Onverklaarde diarree

OF

  • Kom je uit een oranje of rood risicogebied
  • Heb je een huisgenoot in thuisisolatie
  • Ben je zelf minder dan 2 weken geleden hersteld van corona

Is het antwoord ‘ja’ op één of meer van de bovengenoemde klachten of situatie, dan verzoeken we je vriendelijk om contact op te nemen met onze assistente alvorens je naar onze praktijk komt voor je afspraak. De assistente is bereikbaar op telefoonnummer 026-3614892.

Je moet 48 uur klachtenvrij zijn voordat we een echo mogen verrichten. Je hoeft niet bang te zijn dat er geen mogelijkheid meer is om een echo te verrichten, want we hebben speciale COVID-spreekuren indien de klachten blijven bestaan.

Als je partner bovenstaande klachten heeft mag deze niet mee naar de echo. De afspraak voor jou kan helaas niet verzet worden, wel is het dan tijdelijk toegestaan om gebruik te maken van beeldbellen als jullie dat fijn vinden. Het is niet toegestaan om naast partner nog een persoon of kinderen mee te nemen of deze in de wachtkamer te laten wachten.

Bedankt  voor je medewerking namens het hele team.

COVID-maatregelen

Beste zwangere,

Onlangs zijn de COVID-maatregelen weer aangepast en dat heeft ook gevolgen voor je bezoek aan ons.

Voor ons centrum geldt dat je maximaal 1 persoon mee mag nemen naar de echo. Dat kan je partner of een huisgenoot zijn.

Bij binnenkomst en in de wachtkamer is een mondkapje dragen weer verplicht. Ook tijdens de echo vragen we jou en je partner/ huisgenoot het mondkapje te dragen omdat je dan langere tijd binnen de 1,5 meter bent van onze echoscopiste.

Bij COVID positief, quarantaineplicht of klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid verzoeken wij jou om de afspraak telefonisch te verzetten: 026-3614892
Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alle andere informatie omtrent de huidige maatregelen kun je vinden op onze website.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Team Echocentrum Espérance