Echocentrum EspéranceAfspraak maken

Als je na het counselingsgesprek hebt gekozen voor een echo zal de verloskundige/gynaecoloog ons digitaal een aanvraagformulier sturen. Onze assistente neemt binnen 3 werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Mocht je binnen 3 werkdagen, nadat je bij de verloskundige/gynaecoloog bent geweest, niet gebeld zijn door onze assistente kun je het beste even contact opnemen met je verloskundige/gynaecoloog, want dan heeft Espérance geen aanvraagformulier ontvangen.

De echo’s kunnen maar in een beperkte periode van de zwangerschap gemaakt worden. Ook moeten ze vaak op korte termijn worden ingepland. Hierdoor zijn er maar een beperkt aantal mogelijkheden beschikbaar voor het inplannen van de echo-afspraak.

 

Afspraaktijden

Voor alle onderzoeken is een bepaalde tijd uitgetrokken. Meestal is het onderzoek goed in de daarvoor bestemde tijd af te ronden. We vragen je om 5 minuten voor het onderzoek  aanwezig te zijn. Het kan voorkomen dat je iets later binnengeroepen wordt dan je afspraaktijd. Dit komt omdat we soms, door een ongunstige ligging van een kindje of onverwachte bevindingen, iets langer nodig hebben dan de geplande tijd van het onderzoek. We vragen jouw begrip hiervoor.

De afspraak te laat afzeggen of niet nakomen zonder bericht
Als je niet op je afspraak komt of je zegt deze te laat af (minimaal 24 uur voor de afspraak) zijn wij genoodzaakt een deel van de kosten bij je in rekening te brengen. Wij kunnen de kosten voor de gereserveerde tijd niet declareren als je niet komt of niet op tijd afzegt. Op onze website vind je het “no show”- tarief.

Als je niet op tijd aanwezig bent – ook al kun je daar zelf niets aan doen – zal de echoscopiste met je overleggen of er nog voldoende tijd is om het onderzoek (gedeeltelijk) te verrichten. Indien de tijd hiervoor tekort is, wordt er met jou gekeken of een nieuwe/vervolg afspraak ingepland kan worden. Dit omdat we een kwalitatief goed onderzoek willen verrichten en de wachttijd voor de zwangeren die na jou een afspraak hebben niet willen laten oplopen.