Echocentrum Espérance

Placentalokalisatie

Placentalokalisatie

Als tijdens de 20-weken echo (of een latere echo) is gezien dat je placenta dichtbij of over de baarmoedermond ligt, gaan we dat bij 32 weken zwangerschap nog eens bekijken. We noemen dat placentalokalisatie. In de meeste gevallen is de placenta vanzelf genoeg omhoog getrokken. Het is voor de verloskundige of gynaecoloog belangrijk om te weten of dit het geval is. We bekijken daarom:

  • waar de placenta zich bevindt
  • hoe groot het kindje is
  • hoeveel vruchtwater er is

De uitslag van dit onderzoek bespreken we met jou en de verloskundige of gynaecoloog.

De beste periode om placentalokalisatie uit te voeren is rond de 32 weken. We gebruiken hiervoor zowel een uitwendige als inwendige echo. Op die manier zien we niet alleen waar de placenta zich bevindt, maar ook hoe laag hij ligt. We raden je aan om met volle blaas te komen voor deze echo.

COVID-maatregelen

Beste zwangere,

Onlangs zijn de COVID-maatregelen weer aangepast en dat heeft ook gevolgen voor je bezoek aan ons.

Voor ons centrum geldt dat je maximaal 1 persoon mee mag nemen naar de echo. Dat kan je partner of een huisgenoot zijn.

Bij binnenkomst en in de wachtkamer is een mondkapje dragen weer verplicht. Ook tijdens de echo vragen we jou en je partner/ huisgenoot het mondkapje te dragen omdat je dan langere tijd binnen de 1,5 meter bent van onze echoscopiste.

Bij COVID positief, quarantaineplicht of klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid verzoeken wij jou om de afspraak telefonisch te verzetten: 026-3614892
Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alle andere informatie omtrent de huidige maatregelen kun je vinden op onze website.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Team Echocentrum Espérance