Echocentrum Espérance

Tarieven

Tarieven per 1 januari  2021

De volgende onderzoeken worden vergoed door jouw verzekering;

Counseling €48,88

Termijnecho €48,02

Diagnose echo €40,02 (placenta lokalisatie, groei echo, vitaliteitsecho of ligging van het kindje)

20 weken echo €162,31 (Structureel Echoscopisch Onderzoek) Voor een tweeling €324,62

De combinatietest moet je (in eerste instantie) zelf betalen:

Combinatietest €186,63 (nekplooimeting + laboratoriumkosten).

Bij een tweelingzwangerschap betaal je bij de combinatietest voor het tweede kindje €112,40. Totale kosten voor een tweeling komen dan op  €299,03.  Je hoeft maar één keer te betalen voor laboratorium kosten.

Deze bedragen worden jaarlijks aangepast

De termijnecho, de diagnose echo en de 20-weken echo behoren tot de verloskundige basiszorg, gaan niet ten koste van jouw eigen risico en worden door de ziektekostenverzekeraars volledig vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars kan Espérance deze kosten rechtstreeks declareren. Dit geldt niet voor een restitutie polis. In dat geval word je verzocht het bedrag per pin te betalen.

De combinatietest wordt niet (rechtstreeks) vergoed. Je wordt verzocht de kosten (€186,63) aansluitend aan het onderzoek per pin te betalen. Hoewel de meeste ziektekostenverzekeraars de combinatietest zonder medische indicatie niet vergoeden adviseren wij toch met jouw verzekeraar te overleggen. Je kunt de factuur die je na afloop meekrijgt insturen, wellicht dat jouw verzekeraar toch tot vergoeding overgaat.

Een uitzondering hierop is als je een erkende indicatie hebt. Jouw verloskundige of gynaecoloog kan je vertellen of dit bij jou het geval is. Je wordt verzocht de kosten (€186,63) aansluitend aan het onderzoek per pin te betalen, je krijgt de factuur mee van Espérance en samen met de medische indicatie, die je ontvangt van jouw verwijzer, kun je dit declareren bij de verzekeraar.

COVID-maatregelen

Beste zwangere,

Onlangs zijn de COVID-maatregelen weer aangepast en dat heeft ook gevolgen voor je bezoek aan ons.

Voor ons centrum geldt dat je maximaal 1 persoon mee mag nemen naar de echo. Dat kan je partner of een huisgenoot zijn.

Bij binnenkomst en in de wachtkamer is een mondkapje dragen niet meer nodig.

Tijdens de echo vragen we jou en je partner/ huisgenoot dit wel te doen omdat je dan langere tijd binnen de 1,5 meter bent van onze echoscopiste.

Bij COVID positief, quarantaineplicht of klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid verzoeken wij jou om de afspraak telefonisch te verzetten: 026-3614892
Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alle andere informatie omtrent de huidige maatregelen kun je vinden op onze website.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Team Echocentrum Espérance